Vår Sång Blir Stum

Med två år sedan den senaste produktionen med Nora Amatörteatersällskap kände vi att det var dags att dra igång något nytt, och efter lite fundering kom vi på att det kunde vara roligt att spela något av en lokal författare, nämligen Maria Lang. Hon skrev under sin karriär inte mindre än 42 deckare varav 25 utspelar sig här i Nora, eller Skoga, som Maria Lang kallade staden. Vår Sång Blir Stum kom ut år 1960 och handlar om den första studentexamen i Skoga. Boken utspelar sig på Skoga stadshotell och det är även där som vi kommer att spela upp teatern. Vi tycker att det är roligt att testa olika spelplatser till våra produktioner och att då även få chansen att spela upp något där det faktiskt utspelar sig från början såg vi som något väldigt positivt.

Nu verkar det trevligt nog som att vi har lyckats samla ihop nog med folk för att fylla upp alla rollerna och skådespelarensemblen består av 14 personer bosatta i och runt Nora och Örebro. Vi är inne på fjärde veckan med repetitioner och än så länge repar vi en gång i veckan men när det börjar närma sig premiär kommer antalet teatertillfällen öka. Det är även vi i gruppen som sköter saker runt omkring själva agerandet, som till exempel smink, scenografi och marknadsföring.

Premiären är lagd till den 28 december och sedan kommer vi att spela ytterligare fem föreställningar i december och januari. Det kommer att finnas två typer av biljetter, en för enbart teater och en där det även ingår en middag på stadshotellet före föreställningen. Biljetterna kommer att släppas för försäljning i mitten av november. 

Hjärtligt välkomna att följa oss här i bloggen med arbetet under denna produktion och vägen fram till färdig föreställning! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0