SPELDAGAR OCH BILJETTER!

Speldatum: 28/12, 29/12, 4/1, 5/1, 15/1, 16/1


Biljetter:
Det kommer att finnas två typer av biljetter; en som gäller enbart för teatern och en där det även ingår en tvårättersmiddag på Stadshotellet före föreställningen. Klicka här för middagsmenyn! Middagen är klockan 18.00 och teatern börjar 19.30

Teaterbiljett: 100 kr
Teater + middag: 350 kr

Biljetterna kommer att säljas på Havanna Magasinet i Nora, tel: 0587-10361. Du kan antingen köpa dina biljetter i butiken eller beställa dem där och hämta ut dem på Stadshotellet före föreställningen. Middagsbiljetter måste bokas senast en vecka före föreställning! Överblivna teaterbiljetter säljes på Stadshotellet en timme före föreställning.

Öppettider Havanna Magasinet:

Mån-Fre: 9.00-18.00
Lör: 9.00-14.00
Sön: 10.00-14.00

Öppettider runt jul:

24/12 Stängt
25/12 10.00-13.00
26/12 9.00-14.00
27/12 10.00-14.00
 
31/12   10.00-13.00
1/1      Stängt
 
6/1     10.00-14.00


BILJETTERNA TILL SAMTLIGA FÖRESTÄLLNINGAR ÄR NU SLUTSÅLDA.

 


Smygtitt!




Vår Sång Blir Stum

Med två år sedan den senaste produktionen med Nora Amatörteatersällskap kände vi att det var dags att dra igång något nytt, och efter lite fundering kom vi på att det kunde vara roligt att spela något av en lokal författare, nämligen Maria Lang. Hon skrev under sin karriär inte mindre än 42 deckare varav 25 utspelar sig här i Nora, eller Skoga, som Maria Lang kallade staden. Vår Sång Blir Stum kom ut år 1960 och handlar om den första studentexamen i Skoga. Boken utspelar sig på Skoga stadshotell och det är även där som vi kommer att spela upp teatern. Vi tycker att det är roligt att testa olika spelplatser till våra produktioner och att då även få chansen att spela upp något där det faktiskt utspelar sig från början såg vi som något väldigt positivt.

Nu verkar det trevligt nog som att vi har lyckats samla ihop nog med folk för att fylla upp alla rollerna och skådespelarensemblen består av 14 personer bosatta i och runt Nora och Örebro. Vi är inne på fjärde veckan med repetitioner och än så länge repar vi en gång i veckan men när det börjar närma sig premiär kommer antalet teatertillfällen öka. Det är även vi i gruppen som sköter saker runt omkring själva agerandet, som till exempel smink, scenografi och marknadsföring.

Premiären är lagd till den 28 december och sedan kommer vi att spela ytterligare fem föreställningar i december och januari. Det kommer att finnas två typer av biljetter, en för enbart teater och en där det även ingår en middag på stadshotellet före föreställningen. Biljetterna kommer att släppas för försäljning i mitten av november. 

Hjärtligt välkomna att följa oss här i bloggen med arbetet under denna produktion och vägen fram till färdig föreställning! 

Repetition!

Repetitionerna inför vinterns föreställning är i full gång och här kommer lite bilder från förra söndagens rep!





Foto: Viktoria Kvarnbrant 


Nora Amatörteatersällskap

Nora amatörteatersällskap (NATS) bildades efter sommarspelet 3 små gummor 1997 och ska fungera som en samlingspunkt för teaterintresserade personer i Nora. NATS är en ideell förening och bygger sin verksamhet på medlemmarnas egen drivkraft. Vår ambition är att vara en förening där alla kan vara med, oavsett ålder eller erfarenhet. Vi försöker att alltid skapa amatörteater med höga konstnärliga ambitioner men där alla som är intresserade kan vara med på nåt sätt.

Vår medlemsavgift är 30:- för ungdomar upp till 18 år. Därefter 50:- /år.

- 2000 spelade vi William Shakespeares En midsommarnattsdröm i Nora Folkets Park. En kall och regnig sommar men publiken kom ändå.

- Årsskiftet 02/03 spelade vi Kvinnornas Decamerone på Nora Teater. En föreställning med fokus på kvinnoperspektiv som drog mycket folk och också inspirerade amatörteatern i Örebro till den grad att de strax efter satte upp samma pjäs!

- Sommaren 2005 flyttade vi ut på ön för att återigen spela Shakespeare. Den här gången Som ni vill ha det. Föreställningen var ett samarbete med genbanken på Alntorps Ö och hushållningssällskapet. Den nära tre timmar långa föreställningen drog mycket folk till ön och vi fick fina recensioner i tidningarna.

- Sommaren 2006 blev ännu en sommar på Alntorps Ö, men denna gång var det Dario Fos Inte alla tjuvar kommer för att stjäla som sattes upp. Föreställningen är en klassisk fars med inspiration av commedia dell'arte i ett rasande tempo.

- Den senaste föreställningen NATS har satt upp var hösten 2007 då Inte alla tjuvar kommer för att stjäla flyttades in i Nora Teater för ännu en spelperiod.

     

Nu har det gått två år sen den senaste produktionen och vi är äntligen på gång igen! Den här gången är det Noras egen deckardrottning Maria Langs Vår Sång Blir Stum som vi ska sätta upp på Nora Stadshotell. Föreställningarna kommer att ligga i december och januari och snart kommer mer information om uppsättningen här i bloggen, håll utkik!

RSS 2.0